You scream, I scream – Jumalaista jäätelöä Kontulasta

3 Kaverin Jäätelötehdas ja sen tuotteet ovat olleet vahvasti suomalaisten huulilla kuluneen kahden vuoden ajan. Kielen päällä leikkivät maut vaihtelevat – valmistetaanhan tuotteita pienissä erissä ja äärimmäisiäkin kokeiluja kaihtamatta – mutta itse tehdas ja ajatus erinomaisen puhtaista ja raikkaista lähellä tuotetuista raaka-aineista valmistetuista jäätelöstä on tullut jäädäkseen.

Mutta mistä kaikki oikein alkoi ja mikä sai kolmen kaverin – Heikin, Ilkan ja Saulin – vaihtamaan päivätyönsä ja lähtemään jäätelöbisnekseen?

Sen mekin halusimme tietää.

3 Kaverin Jäätelötehtään synty –tapahtuma järjestettiin 28.4. yhdessä Liikkeenjohdon kerhon kanssa Ernst & Youngin tiloissa ja jäätelötehtaalta tarinaa meille tuli iskemään yksi kolmesta, Heikki Huotari.

Aihe selvästi kiinnosti, sillä osallistujamäärä meni hetkessä täyteen samoin kuin kovan kysynnän jälkeen hoidetut lisäpaikat. Senkään jälkeen kaikki halukkaat eivät valitettavasti mahtuneet mukaan. Agendan kiinnostavuudesta kertoi myös se, että tapahtuman aikana ja varsinkin sen loppuvaiheessa kysymyksiä ja keskustelua syntyi niin paljon, että aikataulusyistä peli piti viheltää jossain vaiheessa poikki. Kysymyksiä ja keskustelua syntyi erityisesti yrittäjyyden haasteiden ympärille ja oman intohimon muuttamisesta uraksi.

Mielenkiintoisen tarinan ja vuorovaikutteisen keskustelun ohella tapahtumassa oli tarjolla tietenkin myös jäätelömaistiaisia. Tämän hetkisestä kymmenestä jäätelömausta osallistujat pääsivät hivelemään makunystyröitään vadelman ja valkosulkaan pyhällä liitolla sekä klassisella mustikan ja kaardemumman yhdistelmällä.  Maistiaiset upposivat erinomaisesti ja tapahtuman jälkeen päätti muutama osallistuja koukata vielä kotimatkalla kaupan kautta lisää 3 Kaverin jäätelöä hakemaan. Erityisesti suklaanmakuinen jäätelö aiheutti paljon hehkutusta jälkimaininkien aikana.

Niin mutta miten se syntytarina meni? Ai niin joo, se. Se oli täynnä ideoita, yrityksiä ja erehdyksiä sekä vankkumatonta määrätietoisuutta, intohimoa ja iloa. Siitä kuitenkin tarkemmin vasta syksyn ensimmäisessä HEKO-lehdessä.

Joonas Eriksson on HEKO:n Nuoret Ekonomit johtokunnan valokuva- ja arkistovastaava. Hän on yllytyshullu ja maailmanmatkaaja, joka viihtyy vapaa-aikanaan niin vavan varressa veden päällä kuin tankki selässä veden allakin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s